tangoneo

Sljedeći početni tečaj počinje:

20. 9. 2023.

18:00

Buena Vista Club

Savska cesta 120

Najčešća pitanja

Trebam li se prijaviti u paru?
Nije obavezno prijaviti se u paru, ali nastojimo održati balans ženskih i muških plesača.
Koja je cijena tečaja?
Tečaj košta 40 EUR mjesečno po osobi, a ako se prijavite u paru, cijena je 35 EUR po osobi sve dok oboje pohađate tečaj. Ako ste student, cijena iznosi 25 EUR po osobi mjesečno.
Kakve cipele su mi potrebne za ples?
Za početak ponesite „obične“ udobne cipele, po mogućnosti bez gumenog đona, u kojima ćete lakše „klizati“ po plesnom podiju. Sportske tenisice nisu baš idealne za ples. Djevojke će se vrlo brzo popeti na visoke pete, ali detalje ćete saznati već na prvom satu tečaja.
Kako da se obučem?
Bitno je samo da odjeća ne smeta u pokretu (npr. uske suknje i sl.).
Koliko traje tečaj?
Tečajevi se održavaju jednom tjedno u trajanju od 1,5 sat (90 min).
Nije li argentinski tango onaj ples s ružom u ustima?
Ne. To je filmska verzija standardnog tango plesa. Argentinski tango je njegov vrlo daleki rođak i makar su oba započeli s istim skromnim počecima – u sirotinjskim četvrtima Buenos Airesa – razvili su se u dva potpuno različita plesa. Za razliku od energičnosti standardnog tanga, argentinski tango je vrlo suptilan i lijep ples koji se pleše sa srcem.
Koliko vremena će mi trebati da naučim tango?
To je jako teško pitanje. Kad počnete otkrivati ovaj prekrasni ples, shvatit ćete da ga možete proučavati i usavršavati cijeli život. Naravno, brzina usvajanja osnova je vrlo individualna, ali za odlazak na svoj prvi tango plesnjak bit ćete spremni vjerojatno već za mjesec-dva. U svakom slučaju pred vama je uzbudljivo putovanje u svijet argentinskog tanga.
Je li mi potrebno plesno iskustvo?
Bez brige, ne morate imati nikakvo prethodno plesno iskustvo. Potrebna je samo dobra volja.
Gdje mogu plesati tango?
U Zagrebu se tango plesnjaci (milonge) održavaju više puta tjedno, a redovite milonge imaju još Split, Dubrovnik, Rijeka i Zadar. U Hrvatskoj ima i nekoliko popularnih tango festivala na koje dolaze plesači iz cijelog svijeta. Izvan naših granica tango je još popularniji pa u koji god veći grad otputujete vrlo vjerojatno ćete naći neku milongu i mjesto gdje se može plesati. Tango svijet obiluje tango festivalima, maratonima i ostalim događanjima na kojima se plesači i plesačice iz čitavog svijeta druže i plešu.

Kako do nas?

Kontakt

tel:
091 111 21 21
e-mail:
luka@tangoneo.com
facebook:
facebook.com/Tangone0
Buena Vista Club Zagreb
Savska cesta 120

Kontaktirajte nas

Buena Vista Club Zagreb, Savska Cesta 120