Tečaj

Tečaj

 

Plesna škola Tangoneo omogućava različite pristupe učenju tango plesa. Obično se započinje s dolaskom na početni tečaj, a oni koji žele brže napredovati mogu se odlučiti i za individualne satove.

Tečaj – grupe

Na tečaju se radi u grupama od 10 do 20 osoba. Prijava u paru nije potrebna ali pokušavamo grupe popunjavati podjednakim brojem muških i ženskih plesača. Rad na tečaju baziramo na čestim izmjenama partnera kako bi svi imali priliku plesati s ostalima u grupi. Naravno, ukoliko dođete u paru i ne želite mijenjati partnere možete i ostati sa svojim partnerom ili partnericom. Prednost izmjena je u navikavanju na različite partnere i stilove plesa. Tempo napredovanja prilagođavamo svakoj grupi.

Individualni satovi

Individualni satovi za pojedince ili parove vrlo su efikasan način učenja jer temu i pristup možemo potpuno prilagoditi vašim željama, potrebama i mogućnostima. Satove možete dogovoriti s jednim učiteljem ili s parom, a za sve ostale pojedinosti slobodno nas kontaktirajte.

Radionice

Na grupnim radionicama, često uz gostujuće učitelje, obrađuju se pojedini elementi tango plesa. Teme mogu biti različite pa se tako mogu obrađivati pojedini plesni koraci i figure, muzikalnost u plesu ili specifičnosti plesa na muziku pojedinog kompozitora. Radionice se organiziraju za različite nivoe znanja, pa je pri prijavi poželjno provjeriti koliko je iskustva i znanja potrebno za prisustvovanje radionicama.

Trebam li doći u paru?

Ne, ali trudimo se zadržati balans muških i ženskih plesača.

Kakve cipele su mi potrebne za ples?

Za početak ponesite, “obične” udobne cipele, po mogućnosti bez gumenog đona, u kojima ćete lakše “klizati” po plesnom podiju. Sportske tenisice nisu idealne za ples. Djevojke će se, vrlo brzo, “popeti” na visoke pete ali detalje ćete saznati već na prvom satu tečaja.

Kako da se obučem?

Bitno je samo da odjeća ne smeta u pokretu (npr. uske suknje i sl.).

Koliko traje sat?

Sat traje sat i pol, i održava se jednom tjedno.