O nama

O nama

Tangoneo je plesna škola iz Zagreba kojoj je u interesu promoviranje argentinskog tanga, glazbe i kulture. Osim plesne škole, poduke i tečaja, organiziramo plesne večeri (milonge i praktike) i Zagreb tango festival, te surađujemo s drugim plesnim školama i učiteljima unutar i van Hrvatske.

Lucija i Luka _ photo by Gaz BlancoLucija i Luka tango plešu već godinama, a svoje znanje usavršavali su kod najboljih svjetskih učitelja kao što su: Julio Balmaceda i Corina de la Rosa, Sebastian Jimenez i Maria Ines Bogado, Sebastian Arce i Mariana Montes, Pablo Veron, Mariano Chicho Frumboli i Juana Sepulveda, Fabian Peralta i Josefina Bermudez Avila, Claudio Forte i Barbara Carpino, Dana Frigoli i mnogi drugi… Osim radu na tehnici, posebnu pažnju na satovima posvećuju i muzikalnosti, te se svakom svojem učeniku posvećuju u potpunosti.

Lucija je sudjelovala i u raznim show projektima kao plesač i/ili koreograf, a Luka je jedan od najboljih hrvatskih tango DJ-a koji muziku često pušta i na raznim tango događanjima izvan Hrvatske.


Sally Porter:
How did you choose the tango? Pablo Veron: I didn’t. The tango chose me.

– iz filma The Tango Lesson